Fungicid Acrobat MZ 69 WG 1 kg
Fungicid Acrobat MZ 69 WG 1 kg
Beneficii
Combate mana de la nivelul tulpinilor si protejeaza noile cresteri (se transloca acropetal in tulpini si in interiorul noilor cresteri).
Are un efect foarte puternic impotriva sporilor (inhiba in totalitate procesul de formare a sporilor).
Combate eficient toate tipurile de mana (de ex. rezistente la fenilamide) precum: si endosporii, asa-numitii oospori.
Inhiba dezvoltarea celulelor fungice in aproape toate fazele de dezvoltare (mecanism de actiune multidirectional).
Mod de actiune
Acrobat MZ 69 WG este un fungicid pe baza de dimetomorf, din grupa morfolinelor si mancozeb din grupa ditiocarbamatilor. Acrobat MZ 69 WG are actiune translaminara cu sistemicitate locala si de contact. Intrerupe formarea peretelui celular al ciupercii si este activ in toate stadiile ciclului evolutiv al ciupercilor. Aplicat foliar are o buna activitate preventiva, curativa si antisporulanta, cu efect rezidual indelungat.
Recomandari
In plantatiile viticole tratamentele se aplica la avertizare, preventiv, la un interval de 10-14 zile, inainte de inflorit si pana la intrarea in parga BBCH 15-83, 2-4 tratamente/an.
La salata se aplica maxim 3 tratamente/an, la interval de 7 zile, de la sfarsitul fazei de cotiledoane si pana la atingerea formei, marimii si consistentei capatanii BBCH 10-49.
La ceapa 1-3 tratamente la 7-14 zile, de la 3-4 frunze pana cand se atinge forma si dimensiunea tipica BBCH 14-50.
In culturile de cartofi aplicarea tratamentelor se recomanda pe toata perioada de vegetatie, de la aparitia primei frunze, BBCH 11-89, in functie de evolutia si severitatea atacului de mana, de la 1 la 5 tratamente/an la 7-14 zile interval. Se recomanda aplicarea unui tratament, la aparitia primelor simptome de boala, in vederea stoparii infectiei inainte de raspandirea bolii.
Tomatele se pot trata la 7-14 zile, 1-3 tratamente/an, de la aparitia primei frunze pana la coacere BBCH 11-89.
La praz se pot aplica 3 tratamente/an la un interval de 10 zile, de la 3-4 frunze nedesfacute pana la atingerea dimensiunilor normale.
Pentru culturile de mazare pentru conservare se pot aplica 2 tratamente/an la interval de 8 zile, din stadiul de 4 frunze nedeschise pana la inflorit BBCH 15-60.
La pepeni se aplica maximum 3 tratamente/an, la un interval de 7-10 zile intre ele, in perioada cuprinsa intre inflorit si intrarea in parga (BBCH 60-89).
Pregatirea solutiei: Se va pregati inainte de utilizare in cantitatea necesara timpului de lucru. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.
Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a fungicidelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii fungicidelor. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea volumului de solutie recomandat pentru fiecare cultura in parte, vita de vie 1.000 l/ha, ceapa, praz, mazare 600 l/ha, salata 400-600 l/ha, tomate 800-1000 l/ha, cartofi 400-600 l/ha, castraveti 600-800, pepeni 400-600 l/ha
Nota: Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau culturi.
Timp de pauza:
Vita de vie - 28 zile;
salata - 14 zile;
ceapa - 14 zile;
cartof - 7 zile;
tomate - 3 zile;
praz - 14 zile;
mazare - 21 zile,
pepeni 3 zile.
CARTOFI:
Alternarioza cartofului, patarea bruna a frunzelor de cartof
Mana cartofului
Doza omologata: 2kg/ha
Numar de aplicari: In culturile de cartofi aplicarea tratamentelor se recomanda pe toata perioada de vegetatie, de la aparitia primei frunze, BBCH 11-89, in functie de evolutia si severitatea atacului de mana, de la 1 la 5 tratamente/an la 7-14 zile interval. Se recomanda aplicarea unui tratament, la aparitia primelor simptome de boala, in vederea stoparii infectiei inainte de raspandirea bolii.
CEAPA:
Rugina cepei
Doza omologata: 2kg/ha
MAZARE USCATA:
Mucegaiul pufos (mazare, fasole)
Doza omologata: 2kg/ha
PEPENI GALBENI:
Mana castravetilor
Doza omologata: 2kg/ha
PRAZ:
Mana cepei
Doza omologata: 2kg/ha
SALATA VERDE:
Mana salatei
Doza omologata: 2kg/ha
STRUGURI DE VIN:
Doza omologata: 2kg/ha
TOMATE:
Doza omologata: 2kg/ha