Humeco 1 kg ingrasamant ecologic

Humeco 1 kg ingrasamant ecologic

252,00 Lei 300,00 Lei -16%
Pret fara TVA 231,19 Lei
Info produs: Ameliorator de sol, ingrasamant foliar Humeco 1 kg
Stoc În Stoc
Vizualizat 4846 ori

Descrierea produsului

Ingrasamant foliar Humeco 1 kg

Ameliorator de sol, ingrasamant foliar Humeco 1 kg

Humeco este un amestec de acizi humici si fulvici imbogatit cu microelemente. Este un stimulator de crestere natural si ecologic.

Se poate utiliza prin aplicare directa la sol sau foliar, la tratamentul semintelor si in combinatie cu produse de protectie a plantelor.

Aplicat foliar Humeco are ca efect:

Reduce tensiunea superficiala si creste permeabilitatea membranelor celulare din radacini imbunatatind absorbtia cu nutrienti minerali.

Mareste rezistenta frunzelor pentru diferite substante active aplicate foliar: produsele (fertilizanti, pesticide). Produsele pentru protectia plantelor aplicate in dilutii cu Humeco sunt mai rapid absorbite si metabolizate in plante.

Mareste procesul de fotosinteza si stimuleaza acumularea de clorofila in partile verzi ale plantei. 

Imbunatateste starea de sanatate a plantei si creste imunitatea acesteia, astfel tratamentele fitosanitare pot fi reduse.

Protejeaza tesuturile si este folosit ca agent antistress la tratamentele foliare cu diferite produse de protectie a plantelor.

Amelioreaza efectele negative care se produc din cauza timpului nefavorabil cum ar fi : grindina, gerul sau seceta.  

Stimuleaza sinteza si acumularea de substante in plante si determina cresterea acestora, avand un efect favorabil asupra productiei si a calitatii.


Aplicat pentru tratamentul semintelor Humeco determina:

Activeaza germinatia si cresterea plantelor dupa rasarire mai ales cand este utilizat pentru tratamentul semintelor. 

Aplicat ca si tratament la sol efectele Humeco sunt: 

Aplicat pe sol Humeco modifica legaturile cu argila si reorganizeaza microelementele astfel solul isi creste calitatea si permeabilitatea.

Sporeste activitatea microorganismelor din sol, acestea au o activitate mai buna, se aprovizioneaza mai bine cu apa si elemente nutritive. In solurile nisipoase humatii imbunatatesc capacitatea de schimb cationic cu efecte favorabile asupra levigarii apei si a elementelor nutritive.

In perioada de seceta Humeco, are capacitatea de a retine  apa in sol. Substantele humice pot absorbi cantitati mari de apa (de pana la 7 ori volumul propriu) pe care le cedeaza radacinilor plantelor.

Mediaza deteriorarea sau inactivarea  substantelor toxice (fenolii, antibioticele,pesticidele). 

Regleaza pH-ul solului, determinand tamponarea solului atat in cazul solurilor acide, cat si in cazul solurilor bazice.

Reduce activitatea fitotoxica a metalelor grele, cu ionii acestora si formeaza compusi insolubili stabili, care ajuta la protejarea plantelor si a mediului de actiune a acestora. 

Mediaza solubilizarea si mobilitatea unor elemente nutritive (N,P,K, Fe, etc.), determinand astfel absorbtia mai rapida a acestora in radacinile plantelor.

Influenteaza activitatea microorganismelor din sol, determinand cresterea numarului total de bacterii, micromicete si fungi utili, stimuland astfel procesele de mineralizare a resturilor vegetale si de acumulare de materie organica.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.