Pepene

Seminte pepene

Pepenele este o planta erbacee anuala, agatatoare si taratoare cu textura aspra, rugi pilosi prevazuti cu carlige si frunze cu cinci lobi profunzi.

Plantele tinere au lianele acoperite cu peri galbeni-bruni care vor disparea pe masura ce planta creste.

Florile sunt mari, galbene si unisexuate.

Fructul este o baca uriasa dezvoltata din ovarul inferior, avand in medie 4 kg, carnos si zemos (cca. 90% apa), de forma sferica si de culoare verde intr-o nuanta sau mai multe.

In interior este de culoare roz sau rosu datorita licopenului (intalnit si la rosii), cu gust dulce si racoritor bogat in apa si saruri.

Datorita continutului scazut de calorii pepenele este bun in dietele de slabire.

Semintele sunt de culoare neagra, maro sau alba de 0,5–1 cm si sunt bogate in vitamina E.

Vizualizare grilă:

Pepene galben romanesc Fondant 5 g

(0)
4,00 Lei

Pepene galben romanesc Fondant 5 g este un soi de pepene galben romanesc timpuriu, fructul are culoarea de baza a epidermei (galbena) la maturitatea tehnica.Fructul este scurt (11,5 cm) si are diametrul mic (11,5). Gustul pulpei este fondant.Rezistenta la crapare si transport este foarte buna.Productia medie obtinuta este de 32 to/ha, fructele..

Pepene verde Crimson Sweet 10 g

(0)
4,00 Lei

Crimson Sweet 10 g - soi comun de pepene vargat, mediu timpuriu (80-85 zile), rezistent la seceta si diferite tipuri de sol. Prezinta un potential de productie foarte ridicat. Fructe rotunde, usor ovale, cu greutate cuprinsa intre 7-10 kg. Pulpa este suculenta, dulce, de culoare rosu aprins, cu continut ridicat de zahar. Fructele prezinta rezistent..

Pepene verde Sugar Baby 10 g

(0)
3,50 Lei

Pepenele verde Sugar Baby - soi standard, timpuriu, de pepene verde, rezistent la seceta. Fructele sunt rotunde, cu coaja de culoare verde inchis. Miezul este rosu inchis, ferm si foarte dulce. Ajung la greutate de 3-5 kg. Metoda de plantare : Semanare directa in camp deschis...

Afişare 1 - 3 din 3 (1 pagini)