Rosii

Seminte Rosii

Rosia (patlagica rosie sau mai rar tomata), numita stiintific Solanum lycopersicum, este o planta din familia Solanaceae.

Rosia este o planta nativa a sudului Americii de Nord si nordului Americii de Sud, avand un areal natural de extindere din centrul Mexicului pana in Peru.

Este o planta perena, crescuta adesea in climate temperate ca o planta anuala, atingand frecvent intre 1 si 3 m inaltime, cu un trunchi mai mult ierbos, care creste de cele mai multe ori, ca orice alta planta cataratoare, pe tulpinile altor plante, pe bete sau garduri.

Este cultivata la aproape toate latitudinile, ocupand o suprafata de aproximativ 3 milioane de hectare, adica o treime din terenul consacrat legumelor.

Frunzele plantei sunt lungi de 10–25 cm, de forma penat-compusa, avand 5–9 frunzulite, fiecare dintre acestea avand pana la 8 cm lungime, cu margini serate.

Florile sunt mici, de circa 1–2 cm, galbene, avand corola formata din cinci sepale si cinci petale, fiind grupate in inflorescente de 3 pana la 12 flori. 

Vizualizare grilă:

Rosii Rio Grande 5 g

(0)
6,00 Lei

Rio Grande - soi de tomate foarte popular,  produc un fruct oval-alungit de tip prunisoara, de culoare aprinsa rosie ce poate ajunge la o greutate cuprinsa 90-120 grame. Perioada de vegetatie este de 80 de zile de la semanat. Rosiile Rio Grande rezista la temperaturi extreme atat cald cat si rece. Se poate cultiva atat in sere si solarii cat s..

Rosii Inima de Bou 5 g

(0)
7,00 Lei

Rosiile Inima de Bou este un soi rustic, semitimpuriu cu crestere determinata cu un gust deosebit si cu fructul in forma de inima.Fructele au o greutate cuprinsa intre 140-180 g.  Soiul inima de bou este destinat culturilor atat de vara cat si de toamna in camp deschis. Culoarea fructelor este rosu inchis.Se recomanda soiul pentru consum in st..

Tomate Buzau 1600 6 g

(0)
14,00 Lei

Tomatele de Buzau 1600 sunt destinate cultivatorilor ce doresc rosii nedeterminate, pentru a le cultiva pe arac, atat in camp, cat si in cultura protejata in solarii.Tomatele Buzau 1600 sunt mari, carnoase si foarte gustoase. Greutatea medie a acestora se situeaza in jurul valorii de 200 – 250 de grame. Fructele sunt rezistente la crapare.Est..

Tomate Buzau 22 5 g

(0)
10,00 Lei

Tomatele Buzau 22 au crestere determinata si sunt destinate cultivarii in camp deschis. Maturitatea nu este una foarte timpurie, insa soiul compenseaza prin calitatea fructului oferit.Fructele cantaresc in jur de 230 – 260 de g, au forma globulos-turtita, au suprafata neteda, usor costata iar culoarea acestora este rosie uniforma. Tomatele Bu..

Tomate Buzau 4 5 g

(0)
10,00 Lei

Tomatele Buzau 4 sunt un soi timpuriu de camp, cu crestere determinata si coacere concentrata a fructelor.Tufa este de vigoare medie, cu foliaj verde mediu.Fructele sunt rotunde, ferme, rezistente la transport si pastrare, iar greutatea acestora este cuprinsa intre 100-150 g.Tomatele Buzau 4 sunt un soi cu toleranta ridicata la boli. Semi..

Tomate Buzau 47 5 g

(0)
10,00 Lei

Tomatele Buzau 47 sunt un soi semitimpuriu, cu crestere determinata. Fructele au forma sferica-usor turtita, de culoare rosu uniform, iar greutatea acestora este cuprinsa intre 140-180 g.Este un soi recomandat pentru culturi in camp deschis.Este recomandata utilizarea schemei de 60-80 cm intre randuri si 25-40 cm intre plante. Tomatele Buzau 4..

Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)