Sfecla

Seminte Sfecla

Sfecla rosie este o planta cultivata pentru radacina sa carnoasa folosita pe post de leguma in alimentatia omeneasca si ca planta furajera.

Ea este bienala, deoarece in primul an se dezvolta din seminte si creste, slobozind frunze, iar in al doilea an formeaza seminte.

Ele se seamana la o adancime de 2-5 cm si la o distanta dintre randuri de 20-25 cm.

Radacina are forme diverse: rotunda si turtita, sferica si ovala-lunguiata, culoarea de la rosu aprins pana la bordo, poate avea si dungi albe sub forma de inele.

Perioada de vegetatie este de 110-120 de zile, frunzele se inlatura peste 50-60 de zile.

Sfecla rosie se seamana la sfarsitul lui Martie, inceputul lui Aprilie, semintele mai bine umede si incoltite, intr-un sol bine umezit. 

Vizualizare grilă:

Sfecla rosie Cylindra 20 g

(0)
3,00 Lei

Sfecla rosie Cylindra 30 g - soi rustic, semi-timpuriu. Plantele au foliaj redus, iar radacinile sunt globulare, netede si de culoare rosu intens. Pulpa este crocanta, de culoare rosie iar datorita continutului ridicat de zahar gustul este deosebit.Recomandam consumul in stare proaspata si conservare.Perioada de semanat aprilie-iunie...

Sfecla rosie Detroit 2 20 g

(0)
2,50 Lei

Sfecla rosie Detroit 2 20 g - soi rustic, semi-timpuriu. Plantele au foliaj redus, iar radacinile sunt globulare, netede si de culoare rosu intens.Pulpa este crocanta, de culoare rosie iar datorita continutului ridicat de zahar gustul este deosebit.Recomandam consumul in stare proaspata si conservare.Perioada de semanat aprilie-iunie...

Afişare 1 - 2 din 2 (1 pagini)